donderdag 10 december 2009

Opruim tips

Nicole vraagt op haar blog naar opruimtips. Zodat iedereen bij elkaar kan zien hoe en waar je het handigst je spulletjes kan opruimen. De beste tip wint een setje van spellbinders.

Hier komen mijn opruim gewoontes:

Als eerste mijn mappen.
Ik heb diverse dikke ordners van Leitz. Daarin heb ik doorzichtige hoezen. Voor de kaarten en m'n stempels heb ik foto hoezen gekocht. Normaal kunnen er 4 foto's van normaal formaat in. Bij de vierkante kaarten knip ik rechtsboven open en dan passen er 4 vierkante kaarten per fotohoes in. Bij stempels en rechthoekige kaarten laat ik het gewoon dicht, dan kan je ze gewoon aanweerskanten erin schuiven. Ik wil (ooit) nog wel al m'n stempels op papier stempelen en dat lamineren en dan gewoon in een A4 hoes stoppen, dat schuift wat minder.

Dan m'n bloemen, brads & eyelets.

Dit vind ik echt een goede oplossing!!

Een half jaar geleden zag ik deze spijkerbakjes bij de Action. Ze verkopen ze per 4. Je kunt ze aan alle kanten aan elkaar schuiven, dus je kunt het zo hoog en breed maken als je maar wilt. Mijn toren is nog niet af zoals je ziet. Ik moet nog steeds een paar setjes kopen om het helemaal vol te maken.

Deze opruim methode is echt ideaal. Ik heb alles op kleur en grootte gesorteerd en in 1 oogopslag zie je wat waar in zit. En het neemt niet heel veel ruimte in beslag. Het kan gewoon op je werkblad.

Als laatste heb ik mijn ladeblok van de Ikea
Wij hadden deze voor de kinderen gekocht, maar vonden hem veel te hoog in de woonkamer. Mijn man heeft hem in 2-en gezaagd. De onderste helft precies onder mijn bureau. Staat netjes toch?

Hier heb ik heel veel lintjes in zitten.
Op rol, maar ook op karton.
Je trekt de la naar je toe en kan in 1 oogopslag zien wat er ligt.


In de onderste la zitten mijn tijdschriften


4 opmerkingen:

Annemarie en Merit zei

Hoi Annemarie,

Wat een geweldige opruimtips. Ik heb alleen geen hobby ruimte zit altijd heerlijk midden in de kamer aan de eettafel. Mijn spullen sla ik op in een inbouwkast als ik die toch niet had.....We hebben wel een hele grote zolder waar plaats genoeg is maar ik vind het altijd zo gezellig met iedereen om me heen. Dus als we gaan eten schuif ik alles even op een hoop, en na het eten gaan we weer heerlijk verder.

groetjes Annemarie en Merit

scraplouise zei

Netjes hoor, mijn stempels heb ik ook zo gedaan, mooi die bloemtjes in de bakje handig idee.


Groetjes,

Louise

Annelies zei

Leuke tips! Vooral naar die spijkerbakjes bij Action ga ik zeker uitkijken!

Wilma zei

Netjes gedaan!De Action heeft wel vaker van die handige dingetjes! Zeker een van mijn favoriete winkels!