woensdag 15 augustus 2012

My beautiful boy & tutu's in de was

Weer 2 lootjes gemaakt.

My beautiful boy:


Voor deze heb ik weer inspi opgedaan op Pinterest. Hij is compleet anders, maar ik vond die rommelige rand onder de foto zo mooi en ik had nog een uitgeknipte foto liggen.

De foto van Max is een wat oudere foto: november 2010. Hij was net bij de kapper geweest en had zelf bij de kapper in een boek een kapsel uitgezocht.

Het papier is van Echo Park: A boy's life. Het vlaggestokje is een chique sateprikker (Xenos). Het vlaggelijntje is color magic van Heidi Swapp en heb ik gekleurd met glimmist en cosmic shimmer mist door elkaar gemengd. De kleine sterretjes en vogeltjes zijn van hout (Xenos) en zijn ook gekleurd met shimmer mist.

Tutu's in de was:


Ook bij deze begon ik met een Pinterest inspiratie. Bij deze is er echt niets van de inspiratie overgebleven...alleen dat er cirkels in zitten :)
Ik wilde al heel lang een klieder lo maken. Als basis een wit glad vel (basic van Bazzil). Daarop met acrylverf, shimmer mists, inkt, masks, stencils & stempels een achtergrond gemaakt. Het rode "hartje" is gestempeld met een ingedeukte wc rol. Om de cirkels is het liedje "kleine wasjes, grote wasjes" geschreven met een posca fineliner.
Tutu (spreek uit als toetoe) komt van tut popje. Deze benaming is er bij ons ingeslopen toen de kinderen nog heel klein waren. Ze liggen nog steeds in hun bed. Ze kunnen al prima zonder ze slapen, maar toch hebben ze hem nog steeds graag bij zich.

3 opmerkingen:

Els zei

Zo leuk Annemarie hoe je de lootjes beschrijft en ze zijn beide ook erg mooi geworden. Leuk gedaan met de journaling van de onderste;kleine wasjes etc. langs de cirkels. Leuk geklieder ook. De bovenste is lekker stoer.
Groetjes Els

Marja zei

Wauw, de LO van Max is geweldig mooi! Leuk zoals je zijn foto helemaal uitgeknipt hebt.
En de tutu's LO vind ik ook erg leuk.

Jetty zei

Wat zijn ze leuk geworden! Lekker he dat kliederen.