zondag 10 juni 2012

Beetje gekke kaart

Mijn oma wordt aankomende week 91. Voor haar heb ik deze beetje gekke kaart gemaakt:Inspiratie komt wederom van Pinterest, maar ik heb hem nog wat gekker gemaakt. Hij hoeft gelukkig niet in een envelop, want mijn moeder neemt hem mee. Hij is totaal iets van 35cm hoog :)

De rozetten heb ik zelf gemaakt met een ek succes rand pons en m'n scoreboard van Martha Stewart. De grote heb ik van 2 stroken papier (4,5cm breed, lengte 12 inch) gemaakt en de kleine van 1 strook (3,5cm breed, lengte 12 inch).
De steeltjes heb ik gemaakt van tuinbind ijzerdraad. Een heel lang stuk dubbelvouwen en in elkaar draaien. Ik heb de steeltjes met garen vast gezet op de kaart. Bij de grote rozet heb ik het ijzerdraad door het gat in het midden gedaan en aan beide zijden vastgezet met een kraal. Hij kan dus draaien.

Oma vindt hem vast wel grappig :)
(en haar lievelingskleur is groen)

zaterdag 9 juni 2012

2 cute

Weer een lootje van Max. Hij vond hem prachtig:


Deze lo heb ik gemaakt naar aanleiding van inspiratie op Pinterest: http://pinterest.com/pin/113575221822431300/
Wat een handige site is dat toch :)

Op het 1e scrapweekend van het SNN forum, had ik van Janine van Scrapdelight geleerd hoe je dat papier zo mooi omkruld. Het is eigenlijk best makkelijk. Op het scrapweekend had Janine het voor mij gedaan, dit is dus de eerste keer dat ik het zelf heb gedaan en het ging in 1x goed.
Je doet het zo:
Scheur je papier, maak het nat met je mister. Niet te zuinig met water, maar ook niet dat er plassen op staan en het papier uit elkaar valt als je er naar wijst :)
Rol, vouw, of prak het papier. Heattool erop als je die hebt. En modeleer het papier tijdens het drogen nog een beetje. Als het helemaal droog is kan je het met distress inkt nog bewerken voor een oudere look.

Het papier is (toevallig) ook van het 1e scrapweekend. Ik had nog wat over. Alle stansjes van Sizzix/Tim Holtz. Het canvas en de bloemen zijn van Prima en de meeldraden van Marianne design. De ondergrond heb ik ondergesmeerd met gesso, modeleer pasta, wat acrylverf, glimmermist en inkt. De masks zijn van Crafters workshop (geweldig spul!)

Nog wat details:

maandag 4 juni 2012

Label & Art Journal pagina

Zaterdag ben ik naar de 2e hands stempelbeurs van Art Journey geweest en daar heb ik flink wat verjaardagsgeld uitgegeven. Zowel buiten aan de 2e handsjes als binnen. Wat hebben ze daar toch prachtige stempels. Ik moest natuurlijk ook gelijk aan de slag met een aantal nieuwe stempels :)De achtergrond heb ik met de nieuwe spring collectie van distress inkten gekleurd. Daaroverheen met glue en seal tissue wrap met tekst (ook van Timmie). De randjes ruw gemaakt en nog een beetje bijgewerkt met de distressinkt. Klein beetje gesso dun erover gesmeerd (vlek patroon). Daarna m'n nieuwe stempels :) Eerst met distressinkt. Dat droogt niet op op de ondergrond, dus even laten zitten en dan met een keukenpapiertje erop drukken tot het niet meer afgeeft. De rest heb ik met archival en stazon gestempeld. De cijfers zijn gestansd met de nieuwe bigz: wordplay. Ik heb er gewoon een kartonnen doos voor gebruikt. Dan wat distress inkt en daarna de crackle accents.....hij crackelt alleen niet bij mij....doe vast wat fout???
De meneer in het midden heb nog even op een ander papiertje gestempeld en uitgeknipt. Hij viel te veel weg. Nog een verbandje met glimmermist gekleurd en wat tuinbind ijzerdraad vast geniet.
Leuk heren verjaardagslabel toch?

En dit is m'n nieuwe art journal pagina:

De tekst komt misschien wat cru over, maar sinds ik me minder druk maak om dingen waar ik toch niets aan kan doen, gaat het een stuk beter met mij. En dat is wat ik hiermee wil uit drukken.

Ik heb hier de nieuwe dylusions van Ranger gebruikt. Wat een mooie heldere kleuren he? Echt heel leuk speelgoed :)
Verder wat zitten knoeien met masks, glimmermist, modeling paste, stempels en gelpennen.

zondag 3 juni 2012

Lief & Tree fairy

Deze bij elkaar horende lo's zijn gemaakt op 8x8 inch (ong. 20x20cm). Ik had een album gekocht en niet naar het formaat gekeken. Een goede reden om eens een ander formaat te proberen :)

Dit zijn ze naast elkaar:


De foto's zijn vorig jaar genomen in het Ecodrome in Zwolle. Wat jammer dat het nu dicht is. Ik hoop dat ze een nieuwe start kunnen maken, want het is een hartstikke leuk park.

Die van Max dichtbij:


Die van Julia:


De meeste materialen komen uit mijn voormalige winkel en die zijn nu te koop bij Scrapbookzolder.
Oa het papier (dilly dally collection pack), de bloemen (de gele zijn origineel wit), het leuke boom bedeltje en het lintje (uit een pak).

Het ruitjes papier vond ik veel te donker. Daar ben ik nog met gesso overheen gegaan. De letters lief zijn gestansd van grungepaper en daarna met glimmermist bewerkt. Dezelfde glimmermist zit op de gele bloemen, de doilie en de onder de tekst bij Juultje. Bij de tekst van Juultje heb ik nog een laag glossy accents gedaan, dat geeft zo'n leuk effect.

Max en Julia vonden allebei hun eigen lootje het mooist :)