zondag 14 april 2013

Zpagetti

Wat doe ik als ik ziek ben: haken en tv kijken.
Afgelopen week heb ik 2 dingen gehaakt met zpagetti, een kussen met een bloem erop en een tasje:






Het tasje is heel eenvoudig. 2 vierkante lappen met een strook zwart ertussen. De handvatten zijn ook van Hoooked Zpagetti net als de zpagetti.

Het kussen was iets meer werk. Ik denk dat ik hem bij elkaar wel 3x heb gehaakt :)
Het begon met dit patroon: http://pinterest.com/pin/113575221822253402/ van Attic 24, maar zpagetti is natuurlijk veel dikker, dus ik heb het flink moeten aanpassen. Alleen de donkerpaarse is van Hoooked, de andere 2 zijn van scheepjeswol.

Dit zijn mijn aanpassingen:
De 1e ronde niet 15 vasten, maar 12 vasten en ik ben begonnen met de magic circle.
Ronde 2 in elke vaste 2 stokjes. Je hebt dan 24 steken.
Ronde 3 als volgt (alleen in de voorste lus! De achterste lus heb je bij ronde 4 nodig) eerst een losse dan in dezelfde steek een vaste, volgende een half stokje, volgende 4 stokjes (in de rondes verderop wel 5 stokjes zoals in het patroon, maar het werd een beetje vol in deze kleine ronde), volgende half stokje & volgende een vaste. Je hebt dan 5 steken van ronde 2 gehad. In de volgende begin je met een vaste en herhaal de steken, 1 bloemblaadje bestaat dus uit: 1v, 1 hst, 4 st, 1 hst & 1v. Je komt net 1 lusje te kort (5x5=25) maar die smokkel je maar ergens weg door 1 vaste weg te laten. Je hebt dan 5 bloem blaadjes.
Ronde 4 doe je dus in de achterste lusjes van ronde 2 achter de bloemblaadjes. Ik heb een beetje aangerommeld om hem plat te houden. Normaal hou ik om een platte cirkel te haken deze tekening aan. Maar dat werkte niet helemaal in dit geval. Dit is eigenlijk de 3e cirkel en zou je dus 2 stokjes, 1 stokje, 2 stokjes, 1 stokje moeten haken. Als hij krom gaat staan iets meer stokjes in 1 steek haken en als hij gaat bobbelen minder dubbelen haken.
Op zich is het vrij eenvoudig, je moet het alleen even door hebben. Het lastigt vond ik nog de vertaling. Ik haal altijd alle steken in het Engels / Amerikaans door elkaar. Zou wel handig zijn als we wereldwijd 1 haaktaal zouden hebben.
De achterkant heb ik geen cirkels gemaakt maar een spiraal. Vond ik leuk.
Ik ben begonnen met de magic circle en hierin maakte ik 1 halve vaste, 2 vasten, 2 halve stokjes en 2 stokjes. de magische cirkel dichttrekken en dan in de 1e steek verder gaan met stokjes. Zoveel vermeerderen zodat hij niet krom gaat staan. Ook hier heb ik het standaard patroon een beetje aangehouden.

maandag 8 april 2013

Dierentuin Blijdorp

Ik heb weer een lay-out gemaakt voor HobbyResort, hierbij het sneakje:


De foto is omstreeks 1980 in dierentuin Blijdorp gemaakt. Dus als je de volledige lo en mij als 5/6 jarige wilt zien, moet je even hier kijken: http://www.hobbyresort-community.com/dierentuin-blijdorp.html

maandag 1 april 2013

Tas van oude spijkerbroek

Ik ben vandaag met de naaimachine in de weer geweest. Ik had hem staan voor een lay-out en dacht zal ik het weer eens proberen? In het verleden was het nooit een succes namelijk. Tegenwoordig gebruik ik hem alleen voor lo's en verstelwerk. Maar ik had op Pinterest van die leuke tassen van spijkerbroeken gezien. En ik had een kapotte van Max liggen, met een dikke scheur in de knie. En Juul had heeeeel nodig een nieuwe gymtas nodig. Dit is hem geworden:



Ik heb de tas niet eens gepind, maar op zich is het heel makkelijk: Je knipt de pijpen eraf en naait ze dicht. Ik heb de zijnaad van de pijpen als basis van het handvat gebruikt erop een leuk kleurig stofje en ze aan de binnenkant vastgezet. Als klep ook een stuk pijp, de onderkant eruit laten steken en erboven op weer een mooi kleurig lapje. Aan de voorkant aan de binnenkant vast gezet. Best lastig om alle knopen en ritsen te ontwijken. Hij sluit aan de achterkant met klitteband. Kunnen de gymschoenen er niet uitvallen.
Verder nog versierd met lintjes & bedels aan een sleutelring en een paar Suffolk puffs. Die heb ik ook van Pinterest. Deze zijn heel makkelijk te maken en zien er wel hartstikke leuk uit.

Ze is nu lekker buiten aan het spelen, maar ik weet zeker dat ze heel blij is met het eindresultaat.
Max wilde er wel 1 met sterren. Hij heeft geluk, want hij had nog een spijkerbroek gesloopt O_o