maandag 6 augustus 2012

Imagination & creation

Ik wilde al heel lang een keer mee doen met een Tim tag. Nu had ik eindelijk tijd, maar helaas erg weinig dezelfde materialen. Het leuke daarvan is dat je creatief wordt :)
Dit is hem geworden:


En om de diepte te laten zien:


Totaal wat anders dus. Op zich wel de technieken gebruikt:
Ik heb het label geembost met een embosmal en daar over heen met een dabber (cool peri). Daarna met distress inkt geblend (picked raspberry, shaded lila & dusty concord). De onderkant heb ik met een randpons van EK succes geponst en alle randen nog met zwarte inkt aangezet.
Met mijn nieuwe (2e hands bij art journey) stempel van Da Vinci (stampers anonymous) met zwart embospoeder gemaakt. Daarna met behulp van een stans (sizzix) de stempel uitgeknipt. Ik wilde hem nogal precies en ik heb hem ingekort, vandaar dat ik hem heb overgetrokken en geknipt. Die met dezelfde distress inkten geblend en ook de randen met zwart aangezet.
Onderaan heel veel blaadjes en takjes van een 2 tal stansen (decorative strips Sizzix) en erboven op 2 roosjes van een Marianne Design stans. Ik heb ze op de manier van Tim Holtz z'n filmpje opgerold en dat werkt een stuk makkelijker (link staat hierbij: http://timholtz.com/12-tags-of-2012-august/).
De roosjes en alle blaadjes en takjes zijn gestanst met colorcore, geschuurd en ge-inkt.
Halverwege het label nog een klein labeltje met tekst en een brad. Ook weer dezelfde kleuren distress inkt.
Bovenaan een vlaggenlijntje (stans van joy) gestempeld met een tekststempel (stampers anonymous) met zwart embospoeder. Ook weer met dezelfde kleuren distress inkt geblend.
Het bingo steentje is van Maya road en was hout kleur met een zwarte rand en hartje. Ik vond de hout kleur niet mooi bij het label, dus met de dabber er over heen gegaan....alleen toen was het zwart natuurlijk ook weg. Van de week had ik op pinterest net een tip gelezen over embosinkt met de brayer op geemboste delen. Zoals je ziet werkt dat prima! Ik heb met zwarte embospoeder het hartje en de rand weer zwart gemaakt. Nu past het bingosteentje veel mooier bij het label. Eronder nog wat stekels en een fiber.

5 opmerkingen:

Els zei

Heel erg mooi deze tag al had je niet de juiste spullen. dus gewoon creatief zijn.
Groetjes Els

ceparie zei

I love this!

Anita Houston zei

What a cool image to use...love Leonardo! Great color and florals as well!

Winnie zei

Great tag. The focal image is so great as is the frame. Cool fringe flower in the corner.

Fieneke zei

Super mooi label, via het blog van Tim kwam ik hier terecht, gelijk even rond gekeken op jouw blog, Jij maakt leuke dingen zeg, je hebt er weer een volger bij....de 99ste!
Groetjes Fieneke